13 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις για τον Κολλοειδή Άργυρο

Κολλοειδής Άργυρος, ...ένα κόσμημα για την Υγεία


Ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό



1. Εισαγωγή
Κάτω από φυσιολογικές  συνθήκες  θα έπρεπε  ο άργυρος  να βρίσκεται  ως ιχνοστοιχείο  στον οργανισμό μας, γιατί  αυτό;

Ένα  φυσικό υγιές  έδαφος  σφύζει από ζωντάνια,  είναι γεμάτο από ζωντανούς  οργανισμούς.  Αυτοί  οι ζωντανοί οργανισμοί επιτελούν ένα θαυμαστό   έργο. 

Διασπούν το  έδαφος, έτσι ώστε να παρέχονται ανόργανα άλατα στα φυτά σε μορφή αφομοιώσιμη από αυτά. 
Διατροφικά μέσω των  ανόργανων  αλάτων  των φυτών θα έπρεπε να ανιχνεύονται  στον οργανισμό μας  διάφορα  μεταλλικά ιχνοστοιχεία, όπως ο άργυρος.

Αυτό βέβαια θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν τα τρόφιμα προέρχονταν  από ένα υγιές  έδαφος , στο οποίο  δεν έχουν χρησιμοποιηθεί  χημικά λιπάσματα. 


Υπάρχουν μέταλλα  που  συντελούν καταλυτικά  ή βοηθούν  τον οργανισμό μας  σε απαραίτητες βιολογικές  διεργασίες.   Ας δούμε   τον ρόλο του αργύρου  στον οργανισμό μας.

2.  Ιστορία 
Ο άργυρος είναι γνωστός από την αρχαιότητα ως αντισηπτική ουσία,  ήδη από το 400 π.χ.  Ο Ιπποκράτης περιγράφει τις αντιμικροβιακές   ιδιότητες του.

Στην θεραπευτική χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από την Κινέζικη ιατρική και από την Αγιουρβέδα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος ο Μέγας ταξίδευε με προσωπικές προμήθειες νερού το οποίο έβραζε και αποθήκευε σε ασημένια δοχεία. 
Στην διάρκεια των αιώνων θεωρούσαν το νερό  μέσα σε ασημένια σκεύη εν δυνάμει  φάρμακο. 


Οι  Αμερικανοί  τον 18 αιώνα  χρησιμοποιούσαν  τα ασημένια δολάρια  για  τον καθαρισμό του νερού  που ήθελαν να πιούν. 



Σήμερα τα πιο σύγχρονα  φίλτρα νερού  της  NASA  βασίζονται  στον άργυρο.






Οι σύγχρονες  ιατρικές χρήσεις του αργύρου περιλαμβάνουν τη χρήση του σε επιδέσμους τραυμάτων, σε κρέμες και ως αντιβιοτικό επίχρισμα σε ιατρικές συσκευές.  Χρησιμοποιείται  σε επιδέσμους πληγών για αποκλεισμό  εξωτερικών  μολύνσεων. 

Τα υπάρχοντα  διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι επικαλύψεις αργύρου στους ενδοτραχειακούς αναπνευστικούς σωλήνες μπορεί να μειώσουν τη συχνότητα εμφάνισης πνευμονίας που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα .

Υπάρχουν επίσης  ενδείξεις ότι η χρήση καθετήρων με μόνιμο κράμα αργύρου για βραχυπρόθεσμο καθετηριασμό μειώνει  τον κίνδυνο των ενδονοσοκομειακών  λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος





3. Τι είναι ο κολλοειδές άργυρος;
Κολλοειδές χαρακτηρίζεται το ομογενές μίγμα που περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια μιας χημικής ουσίας ομοιόμορφα διασκορπισμένα μέσα σε μια άλλη και που παραμένουν μη αναμίξιμα. Τα σωματίδια του κολλοειδούς μπορεί να είναι στερεά ή σταγονίδια ή ακόμα και αέρια (φυσαλίδες).

Όπως και τα διαλύματα, υπάρχουν κολλοειδή τα οποία έχουν ως μέσο διασποράς και διασπειρόμενη ουσία και στις τρεις φάσεις (στερεό, υγρό, αέριο), με εξαίρεση αυτή που και οι δύο φάσεις είναι αέριες. 


Ο κολλοειδής  άργυρος είναι μια καθαρή φυσική ουσία που αποτελείται από υπο-μικροσκοπικές συστάδες αργύρου, που συγκρατούνται σε ένα εναιώρημα καθαρού ιονισμένου νερού από ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο που  έχουν τα σωματίδια.







4. Κολλοειδής  άργυρος  και άνθρωπος 
Ο κολλοειδής  άργυρος είναι μη τοξικός, μη εθιστικός και δεν έχει παρενέργειες. Το σώμα δεν αναπτύσσει ανοχή ώστε  να χρειάζεται η λήψη  ισχυρότερων δόσεων.


Ο κολλοειδής άργυρος   είναι άοσμος, άγευστος, ακίνδυνος  για τα μάτια, δεν περιέχει ελεύθερες ρίζες, δεν έχει καμία αντίδραση με άλλα φάρμακα.


Βελτιώνει την πέψη, βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων και ιστών, βοηθά στην πρόληψη κρυολογήματος, γρίπης και ασθενειών που προκαλούνται από τον οργανισμό.


5. Ιατρική απόδειξη  αποτελεσματικότητας
Τα σύγχρονα τεχνητά αντιβιοτικά σκοτώνουν, κατά μέσο όρο 6 διαφορετικούς οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.  

Το Πανεπιστήμιο Brigham Young έστειλε κολλοειδές ασήμι σε δύο διαφορετικά εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Ιατρικού Κέντρου UCLA προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του .



Ο Δρ Larry C. Ford, της Ιατρικής Σχολής έκανε την εντυπωσιακή ανακάλυψη ότι μέσα σε 6 λεπτά, από την επαφή, ο κολλοειδής  άργυρος  σκότωσε πάνω από 650 διαφορετικούς παθογόνους οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. 



6. Πώς λειτουργεί ο Κολλοειδής άργυρος;


Τα σωματίδια αργύρου ζουν στο σώμα επειδή δεν παίρνουν μέρος  σε αντίδραση, αλλά δρουν καταλυτικά. 

Ο καταλύτης είναι η ουσία που προκαλεί αντίδραση  χωρίς να συμμετέχει σε αυτή και έτσι δεν καταναλώνεται. 

Ο κολλοειδής  άργυρος  δρα ως καταλύτης στην απενεργοποίηση ενός συγκεκριμένου ενζύμου το οποίο  μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους παθογόνους οργανισμούς.

Το αποτέλεσμα είναι η ασφυξία  των παθογόνων οργανισμών.   Ακόμα και η  απλή προσέγγιση  του αργύρου εξασθενεί τη δραστηριότητα των συγκεκριμένων ενζύμων.


Συμπερασματικά  λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι  κολλοειδής άργυρος δεν αλλοιώνεται  ούτε  επηρεάζεται από την κατάλυση και έτσι παραμένει για μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα ενεργός.




7. Χωρίς αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή βότανα                                                                                
Δεν έχει αναφερθεί ποτέ καμία περίπτωση αλληλεπίδρασης αργύρου / φαρμάκου οποιουδήποτε είδους.






Η χημική φύση του αργύρου είναι τέτοια που μόλις αυτός εισέλθει  μέσα στο σώμα απλά δεν αντιδρά με τίποτα άλλο  εκτός από μικρόβια.

 
(Συνιστάται πάντα η  Ιατρική συμβουλή  & καθοδήγηση).






8. Σκοτώνει ανθεκτικά παθογόνα στελέχη
Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών έχει δημιουργήσει στελέχη ανθεκτικά σε αυτά.

Ο κολλοειδής άργυρος διαπιστώθηκε  ότι δρά σχετικά γρήγορα - από 1 έως 6 λεπτά - από την επαφή  του  με τα παθογόνα που προκαλούν τη νόσο ώστε  αυτά να μην έχουν χρόνο να μεταλλαχθούν σε ανθεκτικότερα  στελέχη.



9. Πως  δρα 
Όταν ο  ιός θα εισβάλει σε ένα ζωντανό κύτταρο του ιστού του σώματος,  θα προχωρήσει ώστε  καταλάβει τον πυρήνα του κυττάρου και να αλλάξει τον αναπαραγωγικό του μηχανισμό για να αναπαραχθεί ο ίδιος. 

Ο νέος ιός εξαπλώνεται στη συνέχεια μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Η διαδικασία μετατροπής ενός ζωντανού κυττάρου σε έναν ιό το μετατρέπει σε μια πιο πρωτόγονη κυτταρική δομή η οποία εξαρτάται από ένζυμα  τα οποία είναι πολύ ευάλωτα  στην επαφή τους με τον κολλοειδή  άργυρο  επειδή καταστρέφονται απλά αγγίζοντας  τον.  

Η απενεργοποίηση του ενζύμου σκοτώνει τον ιό εντός 1 έως 6 λεπτών.       

Το σώμα θα τον απορρίψει όπως και κάθε άλλο από τα εκατομμύρια των κυττάρων που τελειώνουν τη χρησιμότητά τους κάθε μέρα.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=119&v=AZrAOKBLG-Q&feature=emb_logo



10. Το φαινόμενο  “ ζόμπι” :
  Νέα έρευνα δείχνει ότι, τα σκοτωμένα μικρόβια από  διάλυμα  κολλοειδούς  αργύρου γίνονται  «ζόμπι», εξαφανίζοντας τους συμπατριώτες τους.                               

Τα αποτελέσματα  της έρευνας  μπορούν  να εξηγήσουν τη μακροχρόνια αντιβακτηριακή ισχύ του αργύρου και να βελτιώσουν την απόδοση ιατρικών προϊόντων κατά των  επιβλαβών  παθογόνων.

Αυτά που γνωρίζαμε  μέχρι τα αποτελέσματα της έρευνας  αυτής  ήταν:
α).  ότι τα ιόντα αργύρου εκτελούν τη θανατηφόρα λειτουργία   τους τρυπώντας τις  βακτηριακές μεμβράνες και προκαλώντας καταστροφή  από μέσα.

β).  τα ιόντα  αργύρου συνδέονται με βασικά κυτταρικά συστατικά όπως το DNA, εμποδίζοντας τα βακτήρια να εκτελέσουν ακόμη και τις πιο βασικές τους λειτουργίες. Όμως το "φαινόμενο ζόμπι" του αργύρου  που αποκάλυψε η έρευνα ήταν άγνωστη   μέχρι τώρα. Για να αποκαλύψουν αυτόν τον τρομερό μηχανισμό, οι επιστήμονες σκότωσαν πρώτα δείγμα  του βακτηρίου Pseudomonas aeruginosa χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα νιτρικού αργύρου. 




Στη συνέχεια, χώρισαν προσεκτικά τα νεκρά βακτήρια από το διάλυμα αργύρου. Όταν ανάμιξαν  τα  νεκρά  βακτήρια  με ζωντανά,  παρατήρησαν μία πραγματική σφαγή.

Μέχρι το 99,99% των ζωντανών βακτηρίων καταστράφηκαν.


Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, οι ερευνητές ανακάλυψαν τι προκάλεσε αυτή την σφαγή.

Τα νεκρά βακτήρια  είχαν μετατραπεί σε δεξαμενές  νονοσωματιδίων  αργύρου, είχαν  μετατραπεί  δηλ. σε σφουγγάρια, απορροφώντας  άργυρο  κατά τον θάνατο τους.           Ο  άργυρος  αυτός  εξαπλώνεται  στο περιβάλλον του μεταφερόμενος σε  νέα σφουγγάρια, που είναι τα ζωντανά  βακτήρια για να αποθηκευτεί.  

Όπως  λέει ο χημικός David Avnir του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και βασικός  συγγραφέας της  μελέτης: "Στην περίπτωσή μας, το άλλο σφουγγάρι είναι ένα μελλοθάνατο ζωντανό βακτήριο."



Αυτή είναι μια σημαντικότατη πτυχή του αργύρου  που έγινε γνωστή πρόσφατα, δικαιώνοντας, την διαπίστωση  ενός διάσημου   Αμερικανού   χειρουργού: «Μπορεί να έχουμε γρατσουνίσει μόνο την επιφάνεια της ιατρικής λαμπρότητας του κολλοειδούς  αργύρου»!.




11. Κολλοειδής  άργυρος  και επούλωση  τραυματισμένων  ιστών.

Ο Robert  Becker, MD αναφέρει στο βιβλίο του, «The Body Electric» ότι ο κολλοειδής  Άργυρος  κάνει  κάτι πολύ περισσότερο. από το να σκοτώνει απλώς παθογόνους οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.  

Παρατήρησε, ότι  ο  κολλοειδής Άργυρος  συνεχίζει  την δράση του προκαλώντας σημαντική διέγερση της ανάπτυξης τραυματισμένων ιστών.


Όταν τα ανθρώπινα κύτταρα ινοβλαστών, τα οποία είναι κοινά σε όλο το σώμα, εκτέθηκαν στον  άργυρο, διαφοροποιήθηκαν. 

Δηλαδή, μετατράπηκαν σε ένα εμβρυϊκό γενικό κύτταρο, ικανό να πολλαπλασιαστεί με μεγάλο ρυθμό και στη συνέχεια άλλαξε σε εξειδικευμένα κύτταρα του οργάνου ή του ιστού που είχαν τραυματιστεί. 


«Ακόμη και σε ασθενείς άνω των 50 ετών, οι ιστοί επουλώθηκαν τόσο εύκολα όσο οι ιστοί ενός παιδιού».


12. Πως προσλαμβάνεται

Τα  νανοσωματίδια  ή Ιόντα Αργύρου μπορούμε  να τα πιούμε, να τα βάλουμε  με τζελ στο σώμα μας ή να τα εισπνεύσουμε. 


Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος, θα πάνε κατευθείαν σε αυτόν τον επιλεκτικό χώρο για να δράσουν  με τον τρόπο που ήδη έχει περιγραφεί.

(Συνιστάται πάντα η  Ιατρική συμβουλή  & καθοδήγηση).

13. Πανεπιστημιακές  Δημοσιεύσεις. 

Ολοκληρωμένη  Δια-Πανεπιστημιακή  Μελέτη: 
Μηχανιστική Βάση Αντιμικροβιακών Δράσεων Ασημί Νανοσωματιδίων
Εξαιρετική δημοσίευση  Manju Lata Rao, Rustum Roy, and Iris Bell  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2822343/.
  
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Πηγή: Βασίλης Θεοδωρόπουλος 
           Coach Ευεξίας - Μακροβιότητας    
    

Διάθεση : Φαρμακείο 
Γ.& Μ. ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 142. 
Τ.Κ. 12351 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗ
ΤΗΛ. 2105452717 
email: naturewaygr@gmail.com


Σας άρεσε το άρθρο;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!