Τα μυστικά της μακροβιότητος

Φίλοι & φίλες!
Παρακάτω σας παραθέτουμε ενα αρθρο αναφορικά με τα μυστικά της μακροβιότητος..Ελπίζουμε να ταυτιστείτε με αυτά..Και θα χαρούμε να βλέπουμε όλο και πιο υγιείς,ευτυχισμένους και όμορφους ανθρώπους!
Να γελάς πολύ, να κοιμάσαι αρκετά, και να γουστάρεις τους ανθρώπους γύρω σου. 

Αυτά, σε γενικές γραμμές, είναι τα μυστικά της μακροζωίας, σύμφωνα με τους εκατοντάχρονους που έχουν κληθεί κατά καιρούς από παγκοσμίου φήμης ΜΜΕ να μοιραστούν μαζί μας τα αποστάγματα της σοφίας τους.

Ιδού μερικά από τα καλύτερα: 

 

Μην κοιτάζεις το ημερολόγιο. Απλά να γιορτάζεις την κάθε μέρα.

 


 
Αναγκάζω τον εαυτό μου να βγαίνει έξω κάθε μέρα, έστω κι αν είναι μόνο για να κάνω τον γύρο του τετραγώνου. Το μυστικό για να μένεις νέος είναι να κινείσαι.

Η χρησιμότητα των βιταμινών; Ξεχάστε την. Και δεν ενθαρρύνω ούτε τις πολλές επισκέψεις σε γιατρούς.

Ερωτευτείτε, παντρευτείτε. Το σεξ πρέπει να ενθαρρύνουμε. (*) 100χρονος εν ενεργεία γιατρός σε συνέντευξή του στο NBC

Ακόμα και αν αισθάνεσαι μίσος, να το κρατάς για τον εαυτό σου. Μην πληγώνεις άλλους ανθρώπους, για κανένα λόγο.

Να ταξιδεύεις όσο είσαι νέος και μπορείς. Μην ανησυχείς για τα λεφτά. Η εμπειρία είναι μακράν πολυτιμότερη απ’ όσο θα γίνουν ποτέ τα λεφτά.

Τις περισσότερες φορές, τα πράγματα λύνονται μόνα τους.

Να κάνεις κάθε μέρα ένα πράγμα που θα είναι μόνο για σένα.

Μην παραιτηθείς ποτέ από την αγάπη.

Η ζωή είναι διασκεδαστική. Εξαρτάται μόνο από τον τρόπο που τη βλέπεις. Να είσαι ικανοποιημένος. Δε χρειάζεται να είσαι χαρούμενος όλη την ώρα –μόνο ικανοποιημένος.

Να αγαπάς τους ανθρώπους. Βρες κάτι που σου αρέσει στον καθένα. Σίγουρα υπάρχει.
Να έχεις πολλούς ανθρώπους στο σπίτι. Διαφορετικούς ανθρώπους –νέους, γέρους, άσπρους, μαύρους, ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι η κινητήριος δύναμη όλων μας.

Ο πόνος είναι μυστηριώδης, και το να διασκεδάζεις είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τον ξεχάσεις.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνταξιοδοτηθείς. Αν, όμως, είναι να το κάνεις, βεβαιώσου ότι θα είναι πολύ αργότερα από τα 65.

Η επιστήμη μόνη της δεν μπορεί ούτε να βοηθήσει ούτε να γιατρέψει τους ανθρώπους.

Να μην τρως μόνο υγιεινό φαγητό. Εγώ τρώω ό,τι θέλω. Το μυστικό της μακροζωίας είναι το παγωτό.

Να είσαι περίεργος. Να σε ενδιαφέρει η ζωή. Να ενθουσιάζεσαι με τα καινούρια πράγματα –με τα νέα μέρη, με το να γνωρίζεις ανθρώπους, με το να βλέπεις τις νέες παραστάσεις που ανεβαίνουν.

Προσπαθώ να βρίσκω τον χρόνο για να παρατηρώ και να εκτιμάω τα μικρά πράγματα που κάνουν όμορφη αυτή τη ζωή. Όταν το κάνω αυτό, ο χρόνος επιβραδύνεται.

Κάνε κάτι ενδιαφέρον κάθε μέρα. Διαφορετικά, αποσυντίθεσαι.

Το γέλιο σε κρατά υγιή. Επιβιώνεις με το να βλέπεις την αστεία πλευρά των πραγμάτων. Δε γίνεται να γελάς και να είσαι θυμωμένος, ή να γελάς και να νιώθεις θλίψη ή ζήλεια.

Κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις. Μην το αναλύεις, απλώς καν’ το.

Μην ξεμένεις ποτέ από ευθύνες. Αν δεν έχεις καμία, βρες μία. Βρες ένα σκοπό, και δωσ’ του τον καλύτερο εαυτό σου. Κάνει καλό στο μυαλό σου και το ενδιαφέρον σου για την ζωή, και σε κρατά ζωντανό για περισσότερο.

Δες τα όλα χαλαρά, απόλαυσε τη ζωή, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Να κοιμάσαι καλά, και να πίνεις ένα τσάι πριν ξαπλώσεις όταν είσαι κρυωμένος –θα ξυπνήσεις μια χαρά το επόμενο πρωί.
Να ζεις,να μαθαίνεις και να αγαπάς… Να κατακτήσεις την Σοφία με την διάνοια σου, να γεμίσεις με αρετή την ψυχή σου και να πλημμυρίσεις το σώμα σου με αγνότητα..
 

Στο τέλος , η γνωριμία σου με τον Σχεδιαστή και Δημιουργό σου θα σου επιδαψιλευσει την ομορφιά και σημασία της υπάρξεως σου σε αυτή τη Γη..
Να θυμάσαι..οι 2 πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι…Η μέρα που γεννήθηκε και ..η μέρα που κατάλαβε ΓΙΑΤΙ γεννήθηκε..
 

Με εκτίμηση,
Δρ.Κων/νος Μουρούτης

Σας άρεσε το άρθρο;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!