10+10 ΛΟΓΟΙ για να χαμογελάτε τις φετινές γιορτές....

Το ξέρατε ότι είναι πολύ σημαντικό να χαμογελάτε? 

Δείτε 10 από τους κυριότερους λόγους  που πρέπει να χαμογελάτε….



1.   Το χαμόγελο σας ομορφαίνει.


2.   Αλλάζει τη διάθεσή σας. Την επόμενη φορά που δεν θα αισθανθείτε καλά, προσπαθήστε να χαμογελάσετε και όλα θα αλλάξουν. Το χαμόγελο μπορεί ακόμα και να καταφέρει να «ξεγελάσει» το σώμα, με άμεσα αποτελέσματα. Το 1984, ένα άρθρο στο περιοδικό Science έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι μιμούνται διαφορετικές συναισθηματικές εκφράσεις, το σώμα αντιδρά στις εκφράσεις αυτές με αντίστοιχες αλλαγές στις ορμόνες, στη λειτουργία της καρδιάς και στο ρυθμό της αναπνοής. Το χαμόγελο, λοιπόν, απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη. Πρόκειται για χημικές ουσίες του νευρικού συστήματος, απαραίτητες για καλή διάθεση.


3.   Είναι μεταδοτικό. Ένα χαμόγελο από καρδιάς δείχνει ευτυχισμένες σκέψεις, παρασύροντας και τους άλλους σε θετικά συναισθήματα. Το χαμόγελο είναι μια φυσική αντίδραση που δείχνει ότι μοιράζεστε την ευτυχία σας με τους άλλους.


4.   Σας ανακουφίζει από το στρες. Όταν είστε αγχωμένοι, χαμογελάστε: θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα και έτοιμοι για δράση. Επίσης, θα σας βοηθήσει να μην δείξετε προς τα έξω ότι είστε στρεσαρισμένοι ή/και καταπονημένοι.


5.   Κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή σας κάνει να χαλαρώνετε κι έτσι συμβάλλει στην καλύτερη άμυνα του οργανισμού..


6.   Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο. Αν έχετε πιεσόμετρο στο σπίτι, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε. Καθίστε για λίγα λεπτά και μετρηθείτε. Μετά χαμογελάστε και μετρηθείτε ξανά. Θα δείτε αμέσως τη διαφορά! Σε μια μελέτη 19 ατόμων με διαβήτη, εξετάσθηκαν οι επιδράσεις του γέλιου στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Την πρώτη ημέρα, μετά το φαγητό, η ομάδα παρακολούθησε μια κουραστική διάλεξη. Την επόμενη μέρα, η ομάδα έφαγε το ίδιο γεύμα και στη συνέχεια παρακολούθησε μια κωμωδία. Μετά την κωμωδία, η ομάδα είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από ό,τι μετά τη διάλεξη.


7.   Είναι το αντίδοτο στη νευρικότητα και την αμηχανία. Σπάει τον πάγο σε μια νέα γνωριμία και δημιουργεί εμπιστοσύνη και συμπάθεια. Δείχνει ευχάριστη προσωπικότητα και επικεντρώνει την προσοχή στο πρόσωπο παρά στην υπόλοιπη εμφάνιση.


8.   Κάνει φυσικό λίφτινγκ στο πρόσωπο και σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Γυμνάζει τους μυς του προσώπου βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Δρα επομένως κατά των ρυτίδων, καλύτερα από οποιαδήποτε αντιρυτιδική κρέμα.
 

9.   Σας κάνει να φαίνεστε επιτυχημένοι. Όσοι χαμογελούν, μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.


10.  Βοηθά στη θετική σκέψη. Το χαμόγελο στέλνει το μήνυμα ότι «η ζωή είναι ωραία» και σε εσάς και στους γύρω σας.




Πέρα από τους παραπάνω λόγους που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε, υπάρχουν άλλοι τόσοι για τους οποίους είναι σημαντικό να χαμογελάτε: 
 Tα Χριστούγεννα είναι εξ ορισμού μια γιορτή χαράς. Παρ’ όλα αυτά, για πολλούς είναι περίοδος απολογισμού -τις γιορτινές ημέρες σκέφτονται όχι όσα έχουν, αλλά εκείνα που δεν έχουν. Το αποτέλεσμα; Η περίφημη «κατάθλιψη των γιορτών». Λειτουργώντας ως ... αντίδοτο, σας υπενθυμίζουμε όλα εκείνα τα μικροπράγματα που δίνουν χαρά τις γιορτινές ημέρες και μας κάνουν να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη ζωή! 





1.   Βοηθήστε κάποιον που έχει  ανάγκη. Αφιερώστε ένα απόγευμά  σας σε έναν εθελοντικό οργανισμό. Τίποτα δε μας θυμίζει περισσότερο  το πραγματικό πνεύμα των  Χριστουγέννων από το να προσφέρουμε  στους λιγότερο τυχερούς. Με ένα κλικ στο Volunteer4Greece http://volunteer4greece.gr/S/v4g μπορείτε να βρείτε την πλησιέστερη σε εσάς εθελοντική οργάνωση που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας.


2.   Κάντε μία έκπληξη στον/ στην σύντροφό σας. Μία βραδιά για δύο ή μια σύντομη απόδραση είναι κάτι που θα σας αναζωογονήσει, απομακρύνοντας τη σκέψη σας από τα άγχη της καθημερινότητας.


3.   Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Π.χ. αν περάσατε όλο το φθινόπωρο κοιτάζοντας μία υπέροχη τσάντα στη βιτρίνα ενός καταστήματος αγοράστε την, αν αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, το αξίζετε! Εναλλακτικά, αφήστε να σας... κακομάθουν, αφιερώνοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να απολαύσετε ένα μασάζ, ένα χαμάμ ή μια συνεδρία σε ένα spa ή ανανεώστε το look σας με ένα νέο κούρεμα ή ένα νέο χρώμα στα μαλλιά.


4.   Υιοθετήστε ένα ζωάκι. Είναι μικρά, όμορφα, παιχνιδιάρικα, αξιαγάπητα, μας βλέπουν με τα μάτια τους γεμάτο παράπονο ή αγάπη. Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε στο βλέμμα ενός κουταβιού; Πριν πάρετε αυτήν την απόφαση, ωστόσο, θα πρέπει να έχετε συνειδητοποιήσει ότι η υιοθέτηση ενός ζώου είναι πράξη ευθύνης και διάρκειας. Ένα ζωάκι θέλει φροντίδα, χρόνο, χρήμα και, προ πάντων, υπομονή και αγάπη!


5.   Ζήστε την... πόλη σας, περπατώντας την! Είναι η ιδανική εποχή για να το κάνετε, καθώς η πόλη φοράει τα γιορτινά της και είναι κυριολεκτικά... άγρυπνη! Αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί παντού και, ιδίως, στα ασήμαντα. Όχι στην Ακρόπολη, αλλά στις λεπτομέρειες ενός νεοκλασικού σπιτιού, στις βιτρίνες των μικρών καταστημάτων κ.λπ.


6.   Ξαναγίνετε παιδιά! Το να μπαίνετε σε ένα σπίτι γεμάτο χρώματα, στολίδια και παιχνίδια, μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα σας αλλάξει τη διάθεση. Μπορεί οι μπάλες, τα στολίδια και οι γιρλάντες να είναι η... χαρά των παιδιών, ωστόσο το να ανοίγει η πόρτα του σπιτιού και όλα να φωνάζουν «γιορτή», θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε από το άγχος και τις έγνοιες της καθημερινότητας. Όσο κουρασμένοι κι αν είστε, μην παραλείψετε να στολίσετε το σπίτι σας. Συντηρήστε το κλίμα της γιορτής, απολαμβάνοντας μία βραδιά με τον/την σύντροφό σας, παρέα με ένα μπουκάλι κρασί.


7.   Πίσω στο σπίτι και στο... φαγητό της μαμάς. Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία – ιδίως αν επισκέπτεστε το πατρικό στο χωριό - όχι μόνο για να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας, αλλά και για να θυμηθείτε τις παλιές, καλές εποχές και να απολαύσετε το μοναδικό, φαγητό της μαμάς!


8.   Ξαναβρείτε τους φίλους σας. Ναι, αυτούς που έχετε «χάσει» επειδή τρέχετε όλη μέρα. Οι γιορτές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

9.   Το σπίτι μύρισε... Χριστούγεννα! Ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο σε σχέση με τις γιορτές, από τη μυρωδιά των μελομακάρονων που ψήνονται στον φούρνο, γαργαλώντας την όσφρηση και ανασύροντας μνήμες της παιδικής ηλικίας.


10.  Η αξία της συγχώρεσης. Πολλές φορές, τυχαίνει να απομακρύνεστε από αγαπημένα σας πρόσωπα και να ορθώνετε τοίχους απέναντί τους, για κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Εκείνο που συνήθως σας εμποδίζει να κλείσετε αυτές τις πληγές και να χτίσετε μια γέφυρα επικοινωνίας, είναι η υπερηφάνεια και ο φόβος της απόρριψης. Είναι Χριστούγεννα - ίσως είναι η ώρα ή η αφορμή να κάνετε το πρώτο βήμα και να αναθερμάνετε τη σχέση σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο. 


Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει  να χαμογελάμε. Ανακαλύψτε τους και μεταδώστε τους και στους άλλους...

healthyme.gr 



Σας άρεσε το άρθρο;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!